Gazeteci Ceyhan’a 4 yıl hapis istemiyle dava…



Gazeteci Ceyhan’a, kayyımın arşivden sildiği haberle ilgili dava açıldı, kayyım atandığı için avukatı da çekildi….



Koza İpek Grubuna el konulmadan önce Millet Gazetesi’nde Haber Müdürü olarak görev yapan Bülent Ceyhan’a Efkan Ala’nın şikayeti üzerine 4 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı…



Ceyhan’ın 7 Haziran Genel Seçimleri öncesinde İçişleri Bakanlığından istifa ederek seçim yarışına giren Ala ile ilgili 29 Nisan 2015’te “Oh ne Ala” başlıklı haber yaparak, Ala’nın bakanlıktan istifa etmesine rağmen bakanlık uçağını kullanarak seçim çalışmalarını sürdürdüğünü haberleştirmişti. Haberde, artık bakanlık sıfatı bulunmayan Ala’nın sıradan bir vatandaş muamelesi görmesi gerektiği, nasıl ki sıradan vatandaşlar bakanlık uçağını kullanamıyorsa Ala’nın da kullanmasının etik olmadığı vurgulanmıştı.

Suçlama “kamu görevlisine hakaret” ancak Ala o tarihte “kamu görevlisi” değil!

Haberin arkasından Efkan Ala, “kamu görevlisine hakaret” iddiası ile Ceyhan hakkında şikayetçi oldu. İstanbul C.Başsavcılığı Ala’nın şikayeti üzerine haber tarihinde Ala’nın bakanlıktan istifa ettiği için “kamu görevlisi” sıfatı bulunmadığı halde, Ceyhan’a Ala’nın şikayetinde yer alan iddiaları aynen kabul ederek 4 yıl hapis istemiyle iddianame hazırladı. İddianame, İstanbul 2.Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Kayyım geldi arşiv de avukat da gitti

Diğer yandan,  kayyım atanmadan 1 yıl önce yayın hayatına başlayan Millet Gazetesi’nin tüm arşivi kayyımlar tarafından silinmişti. Ceyhan’ın yargılanmasına neden olan haber, dolayısıyla yayından kaldırıldığı ve haber arşivinde de bulunmadığı halde dava konusu oldu. Kayyım atandıktan sonra ise işten çıkarılan gazetecilerin yaptıkları haber nedeniyle açılan davalardan da avukatlar çekildi. Ceyhan, söz konusu davada avukatı olmadan kendisini savunmak durumunda kalacak.


Popüler Yayınlar