General Celepoğlu’nun avukatı Vural Ergül, gizli tanık Harput’u şikayet etti




Adana’da mühimmat yüklü TIR’larla ilgili operasyonda yer alan askerler hakkında yürütülen soruşturmada gizli tanık olan “Harput” kod adlı kişiyi Hamza Celepoğlu’nun avukatı Vural Ergül, Bakırköy C.Başsavcılığına şikayet etti. General Celepoğlu’nun avukatı Ergül, dilekçesinde gizli tanığın yalan beyanda bulunduğu, gizli tanık beyanının delil olarak kabul edilemeyeceği, gizli tanık ifadesi ile gazetecilerin ekrandan davayı etkileyecek şekilde yorumlar yaptığını belirterek, “yalan yere tanıklıktan” işlem yapılmasını istedi. Ergül dilekçesinde “avukat sıfatıyla müdafii olduğum soruşturma dosyasında işlendiğinden haberdar olduğum, tanık koruma kanununa muhalefet adli merciileri iğfal, suç tasnii, adil yargılamayı etkileme, yalan yere tanıklık suçlarını işleyen şikayetliler haklarında gerekli soruşturmanın başlatılarak suçlarının sübutu halında haklarında cezalandırılmaları talebiyle kovuşturma açılmasını saygılarımla talep ederim.” dedi.

Ergül’ün gizli tanık Harput ile ilgili şikayet dilekçesi şöyle



İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NA

SUÇ İHBAR EDEN:Av. Vural ERGÜL (40720603204)

Kurabiye Sok. No:24/9 Taksim Beyoğlu İst. İstanbul Barosu, 19525

ŞİKAYET EDİLENLER:1) GİZLİ TANIK HARPUT kodlu M***** A****
***** oğlu, ******’dan olma, 19** doğumlu,
son olarak D**** Ö**** S***** ******** ****** ***** ***** Sitesi Kat: * Daire: **. Mersin

2)Thomas Bonifield
İhlas Haber Ajansı A.Ş. Genel Müdür
(
iha.com.tr/kunye.html adresinde yayınlanan künyesinde sorumlu gösterilmediğinden genel müdür şikayetli olarak gösterilmiştir.)
29 Ekim Cad. İhlas Plaza No:11 A/ 21 34197 Yenibosna-İstanbul

3)Sorumlulukları tespit edilecek diğer ilgili ve sorumlular 
SUÇ YERİ : 29 Ekim Cad. İhlas Plaza No:11 A/ 21 34197 Yenibosna-İstanbul
SUÇ TARİHİ : 29 OCAK 2016 TARİHİNDEN İTİBAREN DEVAM EDEN SUÇ
AÇIKLAMALAR :

1 - ) Halen, kamuoyunda MİT TIR'larının durdurulması olarak bilinen ve İSTANBUL 14. AĞIR CEZA MAHKEMESİ'nde 2015/297 Esas sayı ile görülmekte olan davadan tefrik olunan bir soruşturma dosyasında sanık vekili avukatıyım
2 - ) Bahsettiğim soruşturma dosyasında işlendiğini tespit ettiğim; tanık koruma kanununa muhalefet adli merciileri iğfal, suç tasnii, adil yargılamayı etkileme, yalan yere tanıklık suçlarına ilişkin Sayın Savcılığınıza iş bu müracatta bulunarak ilgili ve sorumluların cezalandırılmalarını talep etmekteyim.

3 - ) Kamuoyunda MİT TIR'larının durdurulması olarak bilinen ve halen İSTANBUL 14. AĞIR CEZA MAHKEMESİ'nde 2015/297 Esas sayı ile görülmekte olan davanın, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 2014/30800 Soruşturma sayılı dosyasına, kendi isteği ile 14.10.2014 tarihinde başvuruda bulunan şikayetli, soruşturma konusu MİT TIR'larının durdurulması ile ilgili olarak bilgisi ve görgüsünün olduğunu belirtmiş, kamu tanığı olmak istediğini söylemiş ve GİZLİ TANIK HARPUT kodu ile ifadesi tutanağa bağlanarak gerek soruşturma savcılığının sevk yazısında gerekse ilgili mahkeme kararlarında tutuklama gerekçesi delil olarak kabul olunmuştur.

10 - ) Öte yandan, GİZLİ TANIK, gizli tanık olduğunu kendisine verilen, bir şehadet, belge yahut sertifika ile kanıtlayabilecek halde değildir. Gazeteciliğin bir kamusal görev olduğu düşünüldüğünde söz konusu gazeteci şikayetlilerin, kendilerine başvuran; “ben gizli tanığım size gizli bir soruşturma dosyasına verdiğim ifadeyi anlatacağım” diyen tanımadıkları bir kimsenin anlattıklarını hemen kamuoyuna bilgi diye servis etmeleri düşünülemez.

Ki bu da, gazeteci şikayetlilere; söz konusu GİZLİ TANIK hakkında adliye yahut yargı içerisinden bir takım bağlantılarının yasadışı olarak bilgi verdikleri olasılığını getirmektedir ki bu da suçun sair ortaklarını tespiti ile suçun vasfının değişerek, ağırlaşması sonucunu ortaya çıkarmaktadır.

11 - ) Son olarak şikayetli gazeteciler, eğer GİZLİ TANIK olmadığını bildikleri halde bir kimseyi gizli tanık olarak ekrana çıkartıp devam etmekte olan bir dava konusunda kamuoyunu yalan ve yanlışlarla bilgilendirerek yönlendirmek istediler ise bu halde yine gazeteci şikayetlilerin haklarında soruşturulacak olan suçun vasfı değişmekte ve ağırlaşmakta ama her halükarda işledikleri suçların cezalandırılmaları gerekmektedir.

DELİLLER :
1) Gizli Tanık HARPUT ile ilgili olarak İSTANBUL 14. AĞIR CEZA MAHKEMESİ'nde halen 2015/297 Esas sayı ile görülmekte olan dava dosyası ve eki ilgili evraklar.
2) Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 2014/30800 Soruşturma sayılı dosyası kapsamında Gizli Tanık HARPUT'un alınan ifade tutanağı, gizli tanık kimlik tespit tutanağı, gizli tanık yemin tutanağı
3) internet ortamında halen 
iha.com.tr/istanbul-haber… adresinden erişilebilen yayın ve haber içeriği sözkonusu röportaja dair ham bant kayıtları
4) Kamuoyunda Ergenekon Kumpası olarak bilinen ve Kapatılan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülüp karar bağlanan 2009/191 Esas Sayılı davasının **.**.2012 tarihli *** Celsesinde dinlenilen, M***** A****'ın ifade tutanağı
5) Sair tüm deliller



SONUÇ VE İSTEM: Yukarıda açıkladığım üzere, avukat sıfatıyla müdafii olduğum soruşturma dosyasında işlendiğinden haberdar olduğum, tanık koruma kanununa muhalefet adli merciileri iğfal, suç tasnii, adil yargılamayı etkileme, yalan yere tanıklık suçlarını işleyen şikayetliler haklarında gerekli soruşturmanın başlatılarak suçlarının sübutu halında haklarında cezalandırılmaları talebiyle kovuşturma açılmasını saygılarımla talep ederim.

SUÇ İHBAR EDEN

Av. Vural ERGÜL
 

Popüler Yayınlar