TIR dosyasından tutuklu asker: 14 Aydır tutukluyum, bugüne kadar kime faydası oldu, bundan sonra kime olacak!




TIR dosyasından tutuklu asker: “Suçsuz yere geçecek tutukluluğun telafisi mümkün değildir”



Adana’da durdurulan mühimmat yüklü TIR’larla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan muvazzaflardan H.G,  Yargıtay 16.Ceza Dairesine 21 Haziran’da tahliye talebinde bulundu. 


H.G talebin girişine şöyle başladı: “14 aydır tutukluyum. Bugüne kadar kime faydası oldu, bugünden sonra kime faydası olacak”


Dilekçenin devamında ise şunlara yer verdi: “Tutukluluk cezaya dönüştürüldü. Ancak cezalandırılan ben değilim, ailem, biri 4 yaşında diğeri 1,5 yaşında iki erkek çocuğu ve eşim. 


Tutuklu yargılanmam suçlu olduğum anlamına gelmeyeceği gibi tutuksuz yargılanmam da suçsuz oldum veya yargılanmanın bittiği anlamına gelmeyecektir. Bunun bilincindeyim. Serbest bırakılmam sizin için bir şey değiştirmeyecek ve yargılanmanın istenilen safhasında yeniden tutuklayabileceksiniz. Ama ailem için çok şey değişecek.
Heyetinizin nezdinde yüzde bir ihtimalle bile suçsuz olduğuma dair bir kanaat varsa beni serbest bırakınız. Suçlu isem ileride beni cezalandırıp bunu telafi etme imkanınız varken suçsuz yere geçecek tutukluluğun telafisi mümkün değildir.”

Popüler Yayınlar