Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan’a teşekkür ettiği konuşmaya hakaret soruşturması




CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 10.09.2015 tarihinde yaptığı konuşmada “Gerçekten karanlık günler yaşıyoruz. Yaşadıklarımızın tek bir sorumlusu var. O da kaçak sarayda oturan kişidir. Hayatımda ilk kez Tayyip Erdoğan’a teşekkür edeceğim” şeklindeki sözlerine “hakaret ve iftira” suçlamasıyla Ankara C.Başsavcılığı soruşturma başlattı.


Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga tarafından söz konusu şikayet Adalet Bakanlığı’na gönderildi. Bakanlık şikayete ilişkin işlem yapması için Ankara C.Başsavcılığına evrakı yolladı. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanına “hakaret” ve “iftira” soruşturması açıldı. Savcılık şikayetle ilgili incelemesini tamamladıktan sonra Kılıçdaroğlu hakkında fezleke yazılıp yazılmayacağını karara bağlayacak.


Şikayet dilekçesinde Kılıçdaroğlu’nun hakaret ettiği iddia edilen cümleler şu şekilde sıraladı.


Bugün akan her damla kanın sorumlusu Kaçak Saray'da oturuyor. Türkiye'yi ateş çemberinin içine sokan kişi odur. Halkımız artık bugün yaşadığımız sorunların kim tarafından yaratıldığını bilmektedir. Şu anda Türkiye'nin güvenliği açısından en ciddi tehdit kimdir diye sorarsanız Kaçak Saray'da oturan kişidir.  Erdoğan Türkiye'nin en büyük güvenlik riskidir. Kişisel çıkarı için, Türkiye'nin demokrasisini, hukuk sistemini bozmuştur. Güvenlik sistemini etkisiz hale getirmiştir. Türkiye'nin iç barışını ve güvenliğini bozan kişi odur. Mezhep siyaseti ve saplantıları uğruna, Türkiye'yi hem İslam dünyasından hem de Batı dünyasından izole eden kişi odur.


 “Bu dikta rejimin son çırpınışlarıdır.

 “Dedim ya o kişi artık Türkiye için güvenlik sorunudur diye.

 “Gerçekten karanlık günler yaşıyoruz. Yaşadıklarımızın bir tek sorumlusu var. O da Kaçak Saray'da oturan kişidir. Hayatımda ilk kezRecep Tayyip Erdoğan'a teşekkür edeceğim.



Popüler Yayınlar